Moc rádi u dětí podporujeme chuť stát se stavitelem

15Díky naší společnosti PKS stavby a.s. je více než pět desítek základních škol v Kraji Vysočina vybaveno stavebnicí TEIFOC. Kdo ji nezná, jedná se o stavebnici tvořenou z pálených cihliček, malty ve formě kukuřičného škrobu a plastové výplně otvorů. S Teifocem se i soutěží. Ve čtvrtek 18. dubna se okresní kolo konalo na Střední odborné škole Nové Město na Moravě.

 

 

 

Na novoměstské Střední odborné škole se letos utkalo celkem pět týmů žáků z 1. a 2. Základní školy Nové Město na Moravě, 4. Základní školy Žďár nad Sázavou, Základní školy Nížkov a Jimramov.
Úkolem bylo postavit rodinný dům se zahradou. U dětí se projevila velká kreativita, originalita a nápaditost. Projekty obsahovaly i zajímavé detaily jako třeba jezírka nebo květináče. Důležitým prvkem, který porota hodnotila, byla preciznost a kvalita provedení.
Dětem se stavělo moc hezky, protože hrála příjemná hudba, panovala fajn atmosféra a nechybělo dobré občerstvení.
První tři místa a postup do krajského kola, které proběhne v listopadu na Střední průmyslové škole stavební akademika Stanislava Bechyně v Havlíčkově Brodě, získali žáci z 1. Základní školy Nové Město na Moravě, Nížkova a Žďáru nad Sázavou. Od nás si odnesli stavebnice a maltu. Všechny týmy jsme obdarovali třeba pěknými batůžky a dalšími drobnostmi.
Ještě jednou gratulujeme a držíme palce do krajského kola!

Skupina PKS
PKS holding a.s. Brněnská 126/38
591 01 Žďár nad Sázavou
566 697 111
Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.
qr

Složka B 1951 vedená u KS v Brně

PKS - holding

Nahoru